Symptomer på stress – tag dem alvorligt

09 oktober 2019
Astrid Pedersen
Symptomer på stress - tag dem alvorligt

Blandt psykiske lidelser, som er virkeligt skadelige for helbreddet, finder vi folke sygdommen stress. Hver eneste dag er over 35.000 danskere sygemeldte fra deres arbejde på grund af kronisk stress, som har fået dem til at gå ned med flaget. Op imod en fjerdedel af disse mennesker kommer ikke tilbage til deres arbejdsplads – eller til arbejdsmarkedet i det hele taget – fordi deres stress har taget så hårdt på dem.

Det er desværre ikke ualmindeligt, at man bliver så syg af stress, at en hospitals indlæggelse er nødvendig. Og i tusindvis af danskere dør hvert eneste år af sygdomme, som relaterer sig til stress.

Tag stress symptomer alvorligt

Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på din krops signaler. Oplever du i det daglige de mest kendte symptomer på stress så som hjertebanken og flimren for øjnene, åndenød og kvælnings fornemmelser, øget svedtendens, svimmelhed og tunnelsyn, er der gode indikatorer for, at du er på vej til at udvikle kronisk stress. Læg dertil søvnbesvær, fordøjelses problemer og en evindelig følelse af træthed og udbrændthed, og så er det tid til at se en specialist. Ikke blot for at blive udredt for stress, men også for at få konstateret, om du i virkeligheden har stress – og ikke angst.

Hvad er forskellen på stress og angst?

På overfladen kan stress og angst nemlig ligne hinanden temmelig meget. Men det er to meget forskellige behandlinger, som skal til. Du kan ikke komme angst til livs ved en langtids sygemelding, som fjerner dig fra din arbejdsplads i et antal måneder. Dette har ingen indvirkning på en angst lidelse – du kan faktisk blot risikere, at den forværres.

I stedet bør du søge hjælp hos en angst specialist, for eksempel Kim Liljehult, som igennem mange år har arbejdet som psykoterapeut og angst ekspert. Læs mere på angstekspert.dk

Flere nyheder