Rydning af dødsbo kan variere i tidmæssigt omfang

26 februar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Sådan noget med at foretage rydning af dødsboet kommer forholdsvis kort tid efter, at døsfaldet er indtruffet.

Det er mest, hvis man mistænker, at der har fundet en forbrydelse sted, at man betragter stedet som et gerningssted, inden man kan opgøre det her dødsbo.

Måske skal der endda lige gøres lidt rent, før man kan finde frem til de ting, som der har noget værdi, og andet skal måske klargøres til det via en rengøring.

Men ellers er man interesseret i at finde ud af, om tingene skal sendes videre i arv, det skal sælges for at imødekomme kreditorernes krav, man skal smide det ud, eller der er nogle, som der gerne vil opkøbe det.

Det kan jo ikke stå hen i evigheder, og desuden er mange efterladte nok også glade for, at man gør noget ved dødsboet ret så hurtigt, så man ikke skal forholde sig til det, selvom der er minder forbundet med stedet.

rydning af dødsbo

Dødsborydningen kan tage lang eller kort tid

Der er nok altid nogle efterladte, de kunne være børn, der ikke er vilde med at se det tidligere hjem forsvinde, da man eventuelt kan være opvokset her, men man har ikke mulighed for at overtage det; men det er lige som om, at afdøde så bliver slettet, når det her bo forsvinder.

Men samtidig er der jo også nogle nye, der skal have gavn af den bolig og få sig nogle nye minder her.

Og så er der bare forskel på, om det er en lille lejlighed på få værelser, der skal gøres op, eller man er ude i at have et gammelt gods med tilstødende bygninger med meget inventar, som der skal ordnes.

Man skal nemlig ikke forjage den proces, da man skal finde ud af, hvad man har at gøre godt med, men det må heller ikke tage for lang tid.

Flere Nyheder