Renovering af ventilation med robotter

27 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvordan gør man rent de steder, hvor man ikke selv kan komme til, og hvor det vil tage for lang tid at skille de enkelte dele ad for sig for at komme til eller skille det hele ad?

Man sender da robotter ind!

Dette gør man blandt andet, når man skal renovere og rense en ventilationsskakt.

Måske forestiller du dig sådan en ventilationsskakt som noget, du har set i film, hvor et helt menneske kan vende og dreje sig derinde og krybe frem og tilbage.

Men sådan ser virkeligheden ikke ud, for der er ingen grund til, at sådan nogle skakter skal være så store, når de blot skal transportere luft – og det er jo en stor sikkerhedsbrist, hvis man bare kan klatre rundt derinde.

Så ville man jo også kunne sende et menneske derind, men det kan man netop ikke, så man bruger en robot.

En robot gør rent i ventilationen

Man kan nemlig sagtens sende en robot op i sådan en skakt, om den er lang eller kort, hvor den så kan gøre rent deroppe.

Det er en specialdesignet renserobot, der kan gøre rent både horisontalt og vertikalt, hvor den kan fjerne alt fra snavs, støv, grus med videre, når den er deroppe, så der bliver funklende rent, som man trods alt ikke behøver at kigge på, men som netop er med til at sikre, at der kommer den ønskede gennemsugningskraft igen.

Det kan så måske være svært for kunden at se, om der reelt set er blevet gjort rent, men et godt firma, der benytter sig af denne metode, sørger netop for at filme, hvordan der så ud, inden man begyndte at rense, og hvordan der ser ud nu, hvor den formfuldendte rensning er blevet gennemført.

Det er din garanti for, at du rent faktisk får, hvad du har betalt for.

Flere Nyheder