Opsætning af filt kan være et nøjregnede arbejde

11 maj 2019
Anders Lundtang Hansen
Opsætning af filt kan være et nøjregnede arbejde

Noget arbejde kan man sjusse sig lidt frem til.

Andet arbejde gør det ikke så meget, hvis man laver nogle enkelte, små fodfejl. Det er bare skønhedspletter.

Men noget arbejde er man simpelthen nødt til at gøre helt perfekt, i hvert fald næsten perfekt, da det er udslagsgivende for, at man kan komme rettidigt videre med det næste arbejde, der er i den proces.

Hvis du laver noget arbejde lidt forkert på arbejdet, så kan du – givet din arbejdssituation – gå baglæns og rette op på det, inden det går alt for galt for noget senere i kæden. Måske er arbejdet så enkeltstående, at det ikke har store konsekvenser at lave en lille fejl dog.

Sådan noget som opsætning af filt er man dog nødt til at være ret så sikker på, at man får gjort noget nær helt præcist i første forsøg. Her skal ikke være nogle svinkeærinder, ingen såkaldte “helligdage” og heller ingen lyst til at springe over, hvor gærdet er lavest, fordi man ikke kan overskue mere.

Er man midt i at sætte filt op og bliver træt, så er det bedre at holde en pause og måske sove på det, end at man kæmper videre med arbejdet, selvom man godt kan mærke, at man ikke kan mere.

Forskning har også vist, at man tydeligvis laver flere fejl, når man er træt og udkørt. Selv hvis man har taget mindre pauser og husket at spise for at have energi i kroppen, så lukker kroppen også ned på et tidspunkt og kræver et længere hvil for at kunne overskue mere.

At presse på, fordi man insisterer for sig at nå arbejdet udført til en bestemt deadline, kan blot medføre, at man laver nogle tydelige fodfejl, som man ellers ville have opdaget, hvis man var helt udhvilet.

Derfor er vores afsluttende råd, at du husker at lytte til din krop, hvis du ikke kan mere fremfor at fungere på autopilot.

Det vil give det bedste resultat med opsætning af filt i længden.

Hvis du vil blive mere klogere på emnet rent praktisk, så kan du læse videre her:

https://malerkanonen.dk/opsaetning-af-filt/

Flere nyheder