Misbrugsbehandling mod alkoholisme

07 april 2021
Astrid Pedersen

Når et alkoholforbrug kommer ud af kontrol sker det gerne over et forløb på flere måneder eller måske endda år. Derfor sker det ofte at man ikke opdager et alkohol misbrug før det er så fremskredent at der skal professionel hjælp til for at komme ud af det. Og så er det utroligt vigtigt at man smeder mens jernet er varmt.

Hvorfor bliver man alkoholiker?

Der kan være mange grunde til at et alkohol misbrug opstår. Mange mennesker bruger alkohol i forbindelse med selvmedicinering. Alkohol kan løfte humøret og få én til at glemme sorger og bekymringer, og man kan hurtigt komme til at føle sig som en sand verdensmester når rusen slår igennem.

Men lige så højt der er at flyve, lige så dybt er der at falde. Når rusen aftager, og tømmermændene melder sig på banen, vil det lave selvværd og hverdagens problemer hurtigt dukke op til overfladen igen. Og så er det nemmest at drukne dem i alkohol på ny.

Hvem kan blive alkoholiker?

Alkoholisme kan ramme alle. Alkohol er et særdeles afhængigheds skabende stof – og det er nemt at fald i, da det samtidig ikke er noget problem at skaffe alkoholiske drikke her til lands. Derfor er alkoholisme et stort sundhedsproblem i Danmark. Og af samme grund findes der et stort antal faciliteter, de såkaldte behandlingscentre og misbrugscentre, som har specialiseret sig inden for behandling af alkohol misbrug.

Hvordan bekæmpes alkoholisme?

På et behandlingscenter vil du kunne få hjælp til at slippe afhængigheden og komme ud af misbruget. Du vil blive afruset og modtage terapeutisk behandling i et behandlings forløb over et vist antal uger, og dermed få de rette redskaber til at genopbygge din tilværelse uden afhængighed og misbrug.

Du kan læse mere om hvorledes du får hjælp til behandling af alkohol misbrug hos Behandlingscenter Søby Park på hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder