Lær at lægge strategi for din fremlæggelse på PowerPoint kurser

02 august 2019
Astrid Pedersen
Lær at lægge strategi for din fremlæggelse på PowerPoint kurser

En Microsoft PowerPoint præsentation kan være gennemført, informativ, underholdende og levende – og så kan den være det eksakt modsatte. Det er faktisk en kunst at fremstille en Microsoft PowerPoint præsentation, som på én og samme tid leverer den væsentlige information på fyldestgørende vis, og formår at fastholde publikums opmærksomhed imens præsentationen står på.

En Microsoft PowerPoint præsentation er nemlig andet og mere end en samling slides indeholdende de nødvendige oplysninger. At levere en Microsoft PowerPoint præsentation således, at alle føler sig oplyste – og måske endda underholdte – ved præsentationens afslutning, er en kunst ud i formidling og kommunikation.

Derfor er det sjældent tilstrækkeligt, at du fremstiller en bunke statiske slides og læser op fra disse, når det handler om fremlæggelse af vigtige projekt data for interessenter eller for resten af koncernen. Du skal også kunne følge op, være forberedt på spørgsmål, og i højere grad bruge dine slides som understøttelse af din fremlæggelse ned omvendt. Det er også no go blot at basere sin præsentation på oplæsning fra slides. Faktisk bør mængden af tekst og antallet af billeder på slides i så vidt muligt omfang begrænses til det allerhøjst nødvendige. Ideelt set fungerer slides nemlig kun som understregning af pointer og vigtige take aways.

Hvornår bør jeg benytte Microsoft PowerPoint?

Microsoft PowerPoint er et særdeles nyttigt redskab i forbindelse med fremlæggelse af eksempelvis projekt planer, debriefing og udlægning af resultater fra et afsluttet projekt, eller ved præsentation af budgetter og regnskaber over for diverse interessenter. En stor fordel ved Microsoft PowerPoint er, at du kan sende dine slides ud per mail forud for mødet, således at dit publikum er forberedte på præsentationen – og de kan tage slides med noter med sig hjem bagefter.

Du kan lære at tilrettelægge den perfekte Microsoft PowerPoint præsentation på et PowerPoint kursus hos 4D. Læs mere på 4d.dk

Flere nyheder