Hvad foretrækker du at lave af mad?

11 maj 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er mange forskellige årsager og grunde til, at man laver det mad, som man laver.

Der er for forskel på, om man for eksempel skal have sig en frokost i Esbjerg, eller man vil lave aftensmad til hele familien samme sted, bare for lige at slå geografisk ned et sted i landet.

Måske skal frokosten bare være noget nemt noget, som man lige har strikket sammen hjemmefra, inden man tog på arbejde, eller også er der en kantineordning på ens arbejdsplads, som man benytter sig af.

Er det derimod en fridag, så gør man måske noget mere ud af den her frokost, hvis den skal laves til flere end en selv, da man nu har mere tid – eller også bliver frokosten netop det varme måltid, fordi man får for travlt om aftenen til at lave noget større måltid.

Man kan være på kur, så man er nødt til at sammensætte ens måltider efter kalorier, typer med videre.

Eller man er derimod på et stramt budget, så man lægger en madplan for hver dag og forsøger at gøre den så billig som muligt.

Derimod kan det også tænkes, at man gerne vil lære nogle andre mennesker – måske ens børn – hvordan man lavet et varieret og sundt måltid og bare generelt give dem nogle kneb til at lave mad.

Så kan det da også være, at man skal imponere en person, man har inviteret hjem til middag, hvor man virkelig flotter sig og tager spenderbukserne på og køber de bedste råvarer samt accepterer, at man nok ender med en stor opvask.

Ellers er man måske ikke så god til at lave mad, at man enten spiser ude, hos andre, køber take away eller bare lavet noget nemt, der ikke kræver de store udfordringer, men bare kan passe sig selv.

Den slags ser man tit ved måltider til singler.

Flere nyheder