Her er noget af den proces, man skal igennem ved at kunne lave en tilbygning

08 september 2021
Anders Lundtang Hansen

At lave en tilbygning kan blive den drøm, som man har set frem til at gøre længe.

Det kan være en af årsagerne til, at man er flyttet til en del af landet, hvor huspriserne ikke er så høje, så man ser på sådan noget som en tilbygning i Nykøbing Sjælland.

Og selvfølgelig starter det hele med drømmen, men hvis man forbereder sig godt, så er det næste skridt faktisk ikke at få råd til det – man skal undersøge, om man har lov til at lave en tilbygning.

Det kan være, at ens hjem eller grund er fredet, så man dårligt nok må bygge et udeskur, men måske kan det være anført i lokalplanen, hvor store eller små ændringer man må lave.

Så derfor skal man lige tjekke med kommunen, om det er noget, som man har lov til at gøre.

De enkelte punkter i processen med en tilbygning

Dernæst skal man jo have råd til det og spare pengene sammen, og til at finde prisen skal man så overveje, om det er noget, som man selv kan lave helt eller delvist, og om der skal håndværkere indover til at hjælpe en.

Måske kan man få et virkelig godt tilbud på at få udført arbejdet, hvis man for eksempel skaffer materialerne til at lave arbejdet eller lignende.

Hvis der er tale om et større projekt, så skal man måske have en arkitekt ind eller have en fagperson, der har forstand på at danne et overblik over alle de elementer, man skal lave i forbindelse med sådan en tilbygning.

Så lægger man en plan for de enkelte dele af byggeprocessen, så man sætter en deadline for, hvornår man er færdig.

Her er det smart lige at sørge for at have lidt mere tid og lidt flere penge at have godt at gøre med.

Flere Nyheder