Giv nyt liv til dit badekar

14 oktober 2021
Athene Eriksen

advertorial

Emaljering af dit badekar

Hvis du som så mange andre, nyder at tage et afslappende karbad efter en lang dag, så kan der måske ses brugsspor på dit badekar. Dette er der en heldigvis en løsning på, så dit badekar altid fremstår som en flot bestanddel af dit hjem. 

Emalje blev oprindeligt brugt til fremstilling af emalje badekar og porcelænshåndvaske, til  at give disse et elegant udseende og stærk overflade. Man påførte emaljepulver, for derefter at smelte dette på genstandende under høje temperaturer. I dag findes der heldigvis en meget mere effektiv metode, ved hjælp af et nyt middel, ved navn polyurethan. Processen kaldes dog stadig for emaljering, traditionen tro. Polyurethan benyttes bl.a. også på både og industrigulve, da dette er 100% vandtæt og ikke ændrer farve ved brug.

Hvordan foregår det? 

For et stærkt og langvarigt resultat, må man følge flere skridt, for at sikre kvaliteten af dit nye badekar. 

Du vil kunne forvente: 

– Løs emalje, rust og silikonerander fjernes fra området
– Badekarret rengøres, afsyres og affedtes
– Evt. kalk fjernes med professionelle produkter
– Skader slibes og repareres, for en ensartet overflade
– Badekarret rengøres endnu en gang
– Området dækkes grundigt af
– En specielt udviklet hæftegrunder påføres
– Endnu 2 gange grunder påføres 
– Emaljen påføres med sprøjtepistol over 4 gange, for et gennemført resultat

Hvad er min pris for emaljering? 

Prisen på emaljering eller re-emaljering kan variere, da det er et spørgsmål om størrelsen på området, skader, mængder af kalk og rust, tid og produkter nødvendige, for at give dig det ønskede resultat. Dette vil naturligvis altid blive aftalt på forhånd, så du kan føle dig helt tryg, ved at overlade renoveringsprocessen til fagfolk og nøjes med at nyde godt af resultatet. Et blændende slutresultat kræver godt håndværk og giver sikkerhed, på en investering du vil glædes over i de næste mange år fremadrettet. 

Flere Nyheder