2 ting du skal undgå med epoxy resin

04 februar 2021
Sara Mortensen

Epoxy resin er et populært produkt, som mange især bruger i diverse hobbyprojekter. Hvis du skal arbejde med epoxy resin, så er der to ting, du skal undgå undervejs. Læs med her og find ud af, hvad du skal være opmærksom på. 

Epoxy resin er for det første ikke farligt at arbejde med, men man skal være påpasselig. Ligesom man skal med mange andre produkter, der indeholder kemikalier. Det kan fremkalde en allergisk reaktion, hvilket man helst skal undgå. 

Du skal derfor altid investere i både beskyttelsesdragt, maske, handsker og beskyttelsesbriller. Både for dig selv, og for dit tøj. Derudover skal du altid dække godt af på gulve og lignende, der hvor du skal arbejde med produktet. 

Undgå at arbejde med epoxy resin i for køligt et miljø

Det første du skal huske, når du skal arbejde med epoxy resin, er at have styr på temperaturene i rummet. Du skal ikke påføre epoxy resin, hvis der er under 15 grader. Hvis der er for koldt, så vil der opstå for mange luftbobler og overfladen vil blive ujævn. 

Du får et meget bedre resultat, hvis overfladen bliver helt ensartet. Epoxy resin er især genial at bruge til netop plankeborde eller overflader, som trænger til at få en glat overflade, hvor alle revner og knaster forsvinder. 

Undgå at blande komponenterne med mekanisk omrøre

Epoxy resin består af to komponenter og er et plastlignende produkt, som er gennemsigtigt og klart i farven. Da det er et to komponentsprodukt, så er det vigtigt at det bliver blandet godt sammen. 

Her skal du så vidt muligt undgå at bruge en mekanisk omrøre. Brug i stedet håndkraft, hvis det er muligt. Det er naturligvis nemmere jo mindre blanding du skal bruge. Rør altid i mindst 3-5 minutter, så produktet bliver godt ensartet og glat. 

Derudover skal du altid huske at få opmålt produktet meget præcist efter vægt. Det er vigtigt at det bliver efter de korrekte mål, så du får det bedst mulige resultat. God fornøjelse! 

Flere Nyheder